MUZEE CLUJ

Ești un avid căutător de comori culturale? Descoperă colecții și exponate inedite la cele mai renumite muzee Cluj. Lumi întregi ți se vor dezvălui pe măsură ce te vei familiariza cu exponatele pe care fiecare dintre aceste muzee din Cluj le pune la dispoziția vizitatorilor. Și ce lumi! În Cluj găsești singura colecție propriu-zisă de meteoriți, un cuib de ouă de dinozauri conservat în poziția lui inițială – de acum peste 60 de milioane de ani, un inedit muzeu al apei etc. Zeci și sute de obiecte de patrimoniu, obiecte de artă, exponate istorice și etnografice, și câte și mai câte poți găsi la numeroasele muzee Cluj. 

Sfatul nostru? Vizitează cât de multe muzee Cluj îți permite timpul. Fiecare muzeu ascunde comori la care nu te aștepți. Poți să începi cu cele mai renumite muzee din Cluj, bineînțeles, cum sunt Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Municipal Dej, Muzeul de Istorie Turda sau Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Continuă cu o serie de muzee Cluj mai inedite, cum e Muzeul Apei, Muzeul Locomotivelor Dej, Muzeul de Mineralogie sau Vivariul UBB. Când vrei să treci la următorul nivel, e momentul să adaugi pe lista de muzee Cluj și câteva colecții speciale, cum sunt Parcul de Sculpturi Arkhai din Vlaha, Ansamblul monumental de la Tăușeni, Muzeul Dansului din Sic sau Muzeul Bivolului din Mera. 

Cluj Tourism îți prezintă câteva dintre cele mai renumite muzee Cluj. Vrei să explorezi și alte obiective turistice ale județului nostru? Răsfoiește site-ul sau contactează-ne!