Skip to content
Muzeul Căsuța Bunicii

Muzeul Căsuța Bunicii

Adresa: Sat Răcătău, Comuna Măguri Răcătău

Telefon: (004) 0759-192.642

Web: https://www.facebook.com/casuta.bunicii.98

Orar: Sâmbătă: 10:00-17:00, Duminică: 13:00-18:00

Povestea acestui muzeu începe cu pasiunea unui elev clujean, care din dragoste pentru tradițiile și pentru portul românesc a reușit să–și îndeplinească visul de a păstra vie amintirea bunicilor, prin păstrarea obiectelor vechi lăsate moștenire de aceștia.

Muzeul „Căsuța bunicii” s-a deschis inițial chiar în casa bunicii elevului, dar, fiind într-o zonă greu accesibilă pentru vizitatori și având sprijinul autorităților, s-a reușit mutarea obiectelor într-un spațiu din centrul satului Răcătău, comuna Măguri Răcătău. Cei care ajung aici pot admira obiecte autentice, strânse cu multă trudă și implicare: farfurii, ștergare, năframe, costume naționale, traiste, obiecte tradiționale folosite la țesut, perne decorative cu motive tradiționale și multe alte obiecte ce ilustrează vremurile de odinioară.

 „Când am deschis muzeul pentru prima dată publicului larg, am simțit un sentiment de bucurie și de împlinire, știind că din mâinile mele a ieșit ceva frumos, un mic muzeu care să bucure și să le aline dorul copilăriei numeroșilor vizitatori.” – Tudor Mihai