Skip to content

Turism balnear/montan

Băile Cojocna

       Centrul spa este situat în partea de est a satului Cojocna, la 25 km de Cluj-Napoca. Sunt câmpuri vechi de sare în mediul rural. Deasupra minelor de sare abandonate, s-au format mai multe lacuri de sare, care au avut un efect vindecător. Două lacuri au fost transformate în băi de sare, care sunt vizitate de oameni vara, iar iarna există o piscină interioară încălzită cu apă sărată. Pe lângă activitățile de agrement, băile sunt recomandate pentru următoarele boli: afecțiuni musculo-scheletice, reumatism cronic, boli neurologice, boli ginecologice și dermatită cronică.

     Stațiunea a fost modernizată ca parte a unui proiect de reabilitare funcțional, de reabilitare, finanțat din fonduri europene.

  • Adresa: sat Cojocna, strada Republicii, nr. 116-126
  • Telefon: 0264-234.003
  • Web: www.bailecojocna.ro

Băile Sărate Turda

       Lacurile sărate Turda s-au format pe un masiv de sare. În prezent, există mai multe lacuri sărate dintre care cele mai importante ar fi lacul  Roman şi lacul Durgău, datorită cărora în jurul anului 1840, au fost înfiinţate Băile Sărate Turda.

       În afara lacurilor, în vecinătatea ștrandului Roman se găsește o bază de tratament, care funcționează în toată perioada anului. Acesta pune în valoare proprietățile terapeutice ale băilor sărate prin tratamente pentru diverse afecțiuni precum: reumatism, sechele post-traumatice, afecţiuni ale sistemului nervos, tulburari de circulaţie periferica, afecţiuni respiratorii cronice, etc.

Parcul balnear Toroc

       Parcul balnear inaugurat în 2010, pe o suprafaţă de 40.000 de mp, oferă numeroase activități de relaxare, indiferent de vârstă, printre care găsiți piscine, un lac, plajă, terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii, restaurante, terase și multe alte activități.

  • Telefon: 0264-206.352, 0731-497.833
  • Adresa: Dej, Str. Țibleșului, f. n.
  • Email: office@toroc.ro
  • Web: www.toroc.ro

Stațiunea Beliș – Fântânele

       Staţiunea Beliș – Fântânele este o staţiune climaterică de interes local, fiind situată la o altitudine de cca. 1000 m, în comuna Râşca din judeţul Cluj, între Munţii Gilău şi Vlădeasa, pe malul Lacului Fântânele.

     Între anii 1970-1974, satele aflate pe valea Someşului Cald au fost strămutate, oamenii fiind nevoiţi sa îşi parăsească gospodăriile. În verile secetoase, atunci când debitul lacului este foarte mic, se pot observa ruinele bisericii din Giurcuţa de Jos.

Stațiunea Muntele Băișorii

       Staţiunea este situată la poalele Muntelui Mare din Munţii Apuseni, pe cursul râului Iara, la altitudini cuprinse între 1200-1400 m, oferind o privelişte largă şi un peisaj înconjurător deosebit.

   Staţiunea Muntele Băișorii poate fi vizitată în orice perioadă a anului, oferind posibilităţi de petrecere a timpului liber în toate anotimpurile. Iarna, cea mai mare atracţie a zonei o reprezintă pârtiile amenajate de schi şi de snowbording. În celelalte perioade ale anului, stațiunea este vizitată datorită frumuseţilor naturale pe care le oferă. Traseele marcate pot fi folosite pentru activităţi precum ciclism montan şi drumeţii.