Skip to content

Fabrica de Știință – Muzeul Iluziilor, Turda

Muzeul de știință si iluzii optice este cel mai recent proiect al Asociației Astronomice Pluto, urmând aceeași linie educațională ce se regăsește și la Planetariu Mobil sau Muzeul Iluziilor Mobil.

Fiind o locație fixă cu un spațiu generos de 700mp, voluntarii Asociației Astronomice Pluto au reușit să construiască singurul labirint de oglinzi din Transilvania, cel mai lung tunel Vortex, o cameră Ames uriașă, o cameră UpSideDown, holograme didactice, un virtual sand box și multe alte exponate care îmbină știința și iluziile optice. Ghidajele sunt susținute de cunoscuții „povestitori astronomici” de la spectacolele de Planetariu Mobil, Dan Coltea și Adi Filpisan.

Totodată nu lipsesc experimentele live, experimente care completează curricula din programa școlară, fiind un real suport pentru elevi, profesori și părinți.

Locația muzeului este una neconvențională, fosta Fabrică de bere Turda, în prezent monument istoric. În amenajarea muzeului s-a încercat păstrarea și punerea în valoare a clădirii, spațiul rezultat fiind unul în care cărămida împreună cu lemnul și metalul ajută la construirea unei atmosfere industriale autentice, dar în acelați timp plin de căldură și ospitalitate.                                                         

Adresa: Piața Unirii, nr. 17, Turda

Email: [email protected]

Telefon: 0740 – 365.699

Web: Muzeul Iluziilor

Orar: Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 20:00. Accesul se face pe bază de programare.