Skip to content

3 dintre cele mai vizitate rezervații naturale din județul Cluj

3 dintre cele mai vizitate rezervații naturale din județul Cluj 1

Unde ne conectăm cu natura?

Explorarea unor rezervații naturale Cluj poate fi o idee excelentă, mai ales atunci când vrei să fugi de agitația din oraș și să te bucuri de puțină liniște împreună cu persoanele dragi. Mișcarea, împreună cu aerul curat și cu peisajele deosebite pe care le vei admira, nu numai că te vor face să uiți de grijile cotidiene, dar vor și contribui semnificativ la bunăstarea ta fizică și psihică.
Există numeroase rezervații naturale în Cluj, care mai de care mai impresionante. În rândurile care vor urma, dă-ne voie să îți prezentăm, pe scurt, 3 dintre cele mai frecventate rezervații naturale. Dacă nu ai avut încă ocazia să le vizitezi, sperăm ca acest articol să-ți facă poftă de o mică escapadă la mișcare în aer liber.

Cheile Turenilor 

La o distanță de aproximativ 35 de minute de mers cu mașina din Cluj-Napoca, la nordul municipiului Turda, se află rezervatia naturala Cheile Turenilor, o arie protejată de interes național.
Cu o suprafață de 25 ha, rezervația naturală Cheile Turenilor impresionează prin „decorațiunile carstice” ale pereților înalți de 100-150 m – cascade, marmite, peșteri și nu numai. Este o rezervație floristică, faunistică și peisagistică, în care vom putea întâlni plante precum florile de piatră, garofița de munte, măceș, alun etc, iar fauna este formată în principal din insecte, amfibieni și păsări precum corbul și pitrarul sur.
Deși traseul prin chei este unul îngust și accidentat, datorită echipării versantului stâng cu scoabe metalice și cabluri din oțel, oricine deține un echipament minim – ham, lonje și cască, poate parcurge traseul pe firul apei.
3 dintre cele mai vizitate rezervații naturale din județul Cluj 2

Cheile Turzii 

La numai 20 de minute de Cheile Turenilor, este prezentă rezervatia naturala Cheile Turzii. Aceasta face parte din lista celor mai îndrăgite rezervații naturale din Cluj, iar în urmă cu câțiva ani a fost inclusă în listele U.N.E.S.C.O. printe cele mai de seamă monumente ale naturii.
Cei care vizitează rezervația naturala Cheile Turzii rămân de fiecare dată impresionați de marea diferitele forme de relief carstic, alcătuit din peste 60 de peșteri, grohotișuri, colțuri stâncoase, treceri bruște de la stâncă la vegetație abundentă.
Aici poți admira peste 1000 de specii de plante, printre care și cimbrișorul, laleaua pestriță, ochiul boului și nu numai. Cele mai întâlnite animale prezente în această rezervație sunt liliecii, amfibienii și reptilele, păsări precum privighetoarea, ciocănitoarea, dar și numeroase specii de pești.

Știai că?! Cheile Turzii și Cheile Turenilor sunt doar 2 dintre cele 22 de chei ale Munților Trascăul.

3 dintre cele mai vizitate rezervații naturale din județul Cluj 3

Parcul Apuseni 

Premiat în cadrul Galei Premiilor „EDEN” de la Bruxelles în anul 2009 ca destinație turistică de excelență, Parcul Natural Apuseni reprezintă una dintre comorile naturale ale țării noastre.
Parcul Natural Apuseni se întinde pe teritoriile administrative ale județelor Alba, Cluj și Bihor și este alcătuit din numeroase rezervații naturale de mare importanță. Aici vei avea posibilitatea să descoperi o spectaculoasă zonă montană cu diferite forme de relief – vârfuri, chei, văi, peșteri, păduri, pășuni, floră și faună specifică Carpaților Occidentali.
Te întrebi ce rezervații naturale din Cluj fac parte din Parcul Natural Apuseni? Printre mulțimea de obiective turistice ale parcului, în județul Cluj regăsim: Cascada Vălul Miresei, Molhașele din Valea Izbucelor și Stațiunea Beliș-Fântânele.
Dacă încă nu ai avut ocazia să explorezi aceste zone ale județului Cluj, te încurajăm să le pui pe lista obiectivelor de văzut din viitorul apropiat. Trăim într-o țară cu peisaje atât de extraordinare, încât e și păcat să nu ne bucurăm de ele în realitate.
Dacă dorești să afli mai multe informații despre alte obiective de turism Cluj, accesează website-ul nostru sau contactează-ne cu încredere!

Facebook
Twitter
LinkedIn