BISERICI CLUJ

Descoperă cele mai importante lăcașuri și edificii religioase Cluj – de la marile catedrale, la sinagogi și biserici Cluj aparținând diverselor culte. Credințele religioase au influențat din cele mai vechi timpuri dezvoltarea unei regiuni. Impresionante prin arhitectura lor, prin istoria sau rolul pe care-l au în comunitate, toate aceste lăcașuri de cult și edificii religioase Cluj au ceva de oferit celor care aleg să le viziteze. 

Cluj Tourism îți prezintă catedrale și biserici din Cluj-Napoca, dar și din zona altor orașe ale județului: din Dej, Gherla, Turda, Câmpia Turzii și Huedin. O categorie aparte în lista de biserici Cluj este reprezentată de vechile biserici din lemn. Dacă în itinerarul tău vrei să incluzi biserici din Cluj-Napoca și alte edificii religioase Cluj, îți recomandăm să ai în vedere și această categorie aparte de biserici Cluj. Cu o veche istorie pe meleagurile noastre, micile lăcașuri de cult din lemn sunt reprezentative pentru viața spirituală a clujenilor de odinioară. 

Ți-am pregătit așadar o listă de biserici din Cluj-Napoca, precum și alte edificii religioase Cluj – din întregul județ. Vei putea descoperi biserici Cluj de confesiune ortodoxă sau catolică, biserici Cluj de confesiune franciscană sau calvină, biserici Cluj de confesiune greco-catolică sau reformată, biserici din Cluj-Napoca de confesiune romano-catolică, unitariană sau armeano-catolică. Acestor biserici din Cluj-Napoca li se alătură catedrale impunătoare, sinagogi și alte edificii religioase Cluj cu un caracter aparte. 

Dacă ești pasionat de arhitectură, povești de odinioară și monumente istorice, îți recomandăm să vizitezi, pe lângă catedrale și biserici Cluj, și alte edificii religioase Cluj –  mănăstirile, dar și cetăți, castele sau muzee. Pentru mai multe informații, te rugăm să ne contactezi