MĂNĂSTIRI CLUJ

Descoperă poveștile celor mai emblematice mănăstiri Cluj și vizitează aceste ansambluri monahale, adevărate centre spirituale și culturale. Având o veche istorie pe meleagurile clujene, rolurile în comunitate ocupate de multe mănăstiri din județul Cluj au variat de-a lungul timpului. Există mănăstiri din județul Cluj a căror poveste începe cu veacuri în urmă, așadar, în timp ce altele și-au început misiunea abia în anii mai recenți. Toate reflectă evoluția și nevoile spirituale ale oamenilor dintr-un anumit timp ori spațiu geografic. 

Cluj Tourism îți prezintă cele mai cunoscute mănăstiri Cluj. Cum pelerinajele nu mai sunt de multă vreme singurul context în care turiștii sau localnicii aleg să viziteze mănăstiri din județul Cluj, importanța culturală, arhitecturală și istorică a acestor lăcașuri de cult a devenit, de asemenea, mai evidentă. Unele mănăstiri Cluj sunt, totodată, centre de iconografie și pictură, în timp ce majoritatea acestor mănăstiri din județul Cluj au o deosebită însemnătate istorică și socială. 

Dacă ești pasionat de viața spirituală a comunităților locale, îți recomandăm ca pe lângă vizitarea unor mănăstiri Cluj, să îți adaugi în itinerar și câteva biserici și catedrale din județul nostru, de confesiuni variate. Dacă ai nevoie de mai multe informații despre anumite mănăstiri din județul Cluj, dar și despre obiective turistice din Cluj, contactează-ne.