Skip to content

Cele mai fotogenice locuri din județul Cluj

Cele mai fotogenice locuri din județul Cluj 1

Peisaje de poveste din județul Cluj  

Laguna Albastră Cluj, Tarnița și Sicul împreună cu stufărișurile sale sunt doar câteva dintre locațiile preferate ale pasionaților de fotografie. De asemenea, o plimbare în oricare dintre aceste locuri poate fi ideală pentru o zi relaxantă de duminică petrecută cu familia. Situate în imediata apropiere a municipiului Cluj-Napoca, aceste locuri îți vor oferi șansa de a te reconecta cu natura, înlăturând, chiar și pentru câteva momente, orice fărâmă de stres și agitație. 

Dacă ești în căutarea unor destinații spectaculoase pentru următoarea ta aventură, te invităm să descoperi câte ceva despre cele mai fotogenice locuri din județul Cluj. 

Lacul Tarnița 

La aproape 30 de kilometri de Cluj-Napoca, mai exact la intersecția comunelor Gilău, Mărișel și Râșca, este situat unul dintre cele mai îndrăgite lacuri Cluj, și anume lacul Tarnița. Întreaga zonă este cu adevărat spectaculoasă, datorită peisajelor de vis pe care le găsești aici.

Cele mai fotogenice locuri din județul Cluj 2

Vestitele puncte de belvedere de la Piatra lui Lucaci și Piatra Corbilor, oferă o priveliște deosebită asupra lacului. De aici, vei avea posibilitatea să surprinzi în fotografii frumusețea locului de la înălțime. 

De asemenea, lacurile Gilău, Drăgan, Beliș-Fântânele, Țaga și Laguna Albastră din Cluj sunt alte întinderi lacustre din județ ce oferă priveliști deosebite. 

Cascada Vălul Miresei 

Cascada Vălul Miresei este una dintre cele mai îndrăgite căderi de apă, atât din județ, cât și din întreaga țară. Aceasta este situată la mai puțin de 2 ore de municipiul Cluj-Napoca, în localitatea Răchițele. 

Cascada impresionează turistii nu doar prin dimensiunea sa de 30 de metri înălțime, ci și prin forma căderii de apă, care se aseamănă unui voal. Peisajele înconjurătoare sunt de-a dreptul splendide, oferindu-le pasionaților de fotografie numeroase cadre pe care să le includă în operele lor.

Cele mai fotogenice locuri din județul Cluj 3

Stufărișurile de la Sic

Supranumit și Delta Transilvaniei, atunci când ajungi la Stufărișurile de la Sic, ai impresia că pășești într-o altă realitate. Este o rezervație naturală, dar și o arie protejată de lege, datorită stufărișului și populației de păsări care viețuiesc aici. 

Deși este o zonă alcătuită din mlaștini, iazuri și luciuri de apă, farmecul zonei este datorat, în special, vegetației de stufăriș și papură. Puntea de lemn construită pentru a ușura trecerea prin rezervație se potrivește ca o mănușă cu locul, alcătuind împreună unul dintre cele mai pitorești locații din Cluj.

Cele mai fotogenice locuri din județul Cluj 4

Lacul Tarnița, Stufărișurile de la Sic și Laguna Albastră din Cluj reprezintă 3 destinații perfecte dacă vrei să te relaxezi și să te detașezi de toate problemele de zi cu zi. De asemenea, peisajele feerice specifice acestor zone le oferă pasionaților de fotografie cadre excepționale pe care să le surprindă în cele mai splendide fotografii. 

Dacă dorești să descoperi și alte atracții naturale din județ, te invităm să faci o vizită și la cascada Vălul Miresei, lacul Someșul Cald, rezervația naturală Cheile Turzii și nu numai. 

Dacă dorești să afli mai multe informații despre alte obiective de turism Cluj, accesează website-ul nostru sau contactează-ne cu încredere! 

Facebook
Twitter
LinkedIn