Skip to content
Bride's Veil Waterfall

Cascada Vălul Miresei

Cascada Răchiţele, cunoscută şi sub numele de Cascada Vălul Miresei, este situată pe Valea Stanciului, în arealul localității Răchițele din comuna Mărgău.

Amplasată la o altitudine de aproximativ 1000 de metri, cascada prezintă o cădere de apă de cca 30 de metri în trei trepte. Datorită marmitelor adânci din partea superioară a cascadei, apa se dispersează în aşa fel încât ia forma unui minunat voal alb, de unde vine şi numele cascadei.

De numele ei se leagă şi o legendă care aminteşte de o mireasă, care ar fi căzut de pe o stâncă abruptă, în locul unde se găseşte în prezent cascada, voalul ei agăţându-se de stânci şi acoperindu-le. În locul în care a căzut mireasa, se spune că s-ar fi strâns toţi nuntaşii, lacrimile lor formând cascada.

Pe timp de iarnă, peretele stâncos îngheață, fiind un excelent loc de escaladă pe gheață pentru cei pasionați de acest sport. De asemenea, în împrejurimi se mai pot practica și alte activități de agrement, cum ar fi: pescuitul, parapanta, alpinismul, drumețiile montane, plimbările cu ATV-ul, arta fotografică și multe altele.