Skip to content

La Cluj în aer liber: 3 activități pe care trebuie să le încerci

La Cluj în aer liber 3 activități pe care trebuie să le încerci 1

Ce activități de agrement poți încerca în Cluj?

O plimbare în caiac pe Tarnița sau o după-amiază petrecută cu prietenoasele animale de la Moara de Vânt Cluj? Indiferent dacă faci parte din categoria aventurierilor sau preferi să îți petreci timpul într-o manieră mai liniștită, județul Cluj te întâmpină cu o mare varietate de activități în aer liber pe care le poți încerca, potrivite pentru toate gusturile. 

Atunci când dorești să scapi de stresul cotidian, câteva momente petrecute în natură, departe de agitația orașului, pot fi exact ceea ce ai nevoie pentru a-ți reîncărca bateriile. Dar ce anume poți face la Cluj în aer liber, te întrebi? Ți-am pregătit, în continuare, o scurtă listă de activități care merită să le încerci.

Descoperă Clujul din caiac

Admirarea din caiac a frumuseților județului Cluj este una dintre cele mai îndrăgite activități de agrement. Interesul pentru această activitate a crescut semnificativ în ultimul an, atât din punct de vedere turistic, cât și pentru localnici.

La Cluj în aer liber 3 activități pe care trebuie să le încerci 2

Dacă ești tentat să simți gustul acestui tip de aventuri și vrei să ai parte de o experiență inedită, te poți îndrepta cu încredere către lacul Tarnița. Nu doar că peisajele zonei sunt cât se poate de spectaculoase, ci ai la dispoziție și numeroase opțiuni pentru a închiria un caiac.  

Alte lacuri din Cluj unde te poți bucura de o tură în caiac sunt Someșul Cald, Beliș-Fântânele și lacul Drăgan.

Împrietenește-te cu animalele 

Iubitorii de animale sunt așteptați la parcul de agrement Moara de Vânt din Cluj, unde pot descoperi și interacționa cu peste 70 de specii de animale. Locație ideală pentru o zi de weekend relaxantă împreună cu cei dragi, parcul Moara de Vânt Cluj oferă o experiență deosebită vizitatorilor săi indiferent de vârstă, datorită varietății de activități ce pot fi făcute aici.

La Cluj în aer liber 3 activități pe care trebuie să le încerci 3

De asemenea, în județul Cluj vei putea găsi și centre de echitație, unde te vei putea bucura de o experiență de-a dreptul deosebită, indiferent dacă ești experimentat sau novice în acest sport. 

Aventurează-te într-o drumeție 

Nici amatorii de trasee montane nu au motiv de plictiseală în Cluj, întrucât în județ există numeroase atracții naturale fabuloase către care te poți porni într-o drumeție. 

Rezervațiile naturale Cheile Turzii și Cheile Turenilor, Cascada Vălul Miresei, Piatra lui Lucaci sunt câteva dintre cele mai frumoase atracții ce pot fi admirate într-o drumeție. Dacă nu știi exact încotro să pornești, la sediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Cluj, situat pe str. Memorandumului nr.21, se găsesc hărți cu traseele montane din județ și multe alte materiale turistice informative, care îți pot servi drept ghid în următoarele tale aventuri. Acestea se pot obține în mod gratuit.

La Cluj în aer liber 3 activități pe care trebuie să le încerci 4

Așadar, fie că alegi o plimbare relaxantă în caiac, o plimbare în lumea animalelor la Moara de Vânt Cluj sau o drumeție palpitantă în inima naturii, suntem convinși că oricare din aceste activități te va ajuta să lași grijile deoparte și să te bucuri de moment în aer liber. 

Dacă dorești să afli mai multe informații despre alte obiective de turism în Cluj, accesează website-ul nostru sau contactează-ne cu încredere! 

Facebook
Twitter
LinkedIn