Skip to content

Cascade spectaculoase din Cluj, numai bune de fotografiat

Descoperă cele mai „fotogenice” cascade din județul Cluj 

Din lista celor mai fotogenice cadre ale naturii nu au cum să lipsească peisajele din jurul câtorva cascade spectaculoase din Cluj. Deși cascadele pe care le întâlnim pe teritoriul țării noastre nu impresionează neapărat prin debitul lor, acestea ies în evidență, fără doar și poate, prin frumusețea neatinsă de om a zonelor aflate în imediata lor vecinătate. 

În rândurile care urmează, vrem să îți facem cunoștință cu trei dintre cele mai îndrăgite cascade din Cluj, care sunt numai bune de suprins în cele mai spectaculoase fotografii. 

Cascada Ciucaș din Defileul Hășdatelor

La aproximativ 45 km distanță de orașul Cluj-Napoca, în apropiere de satul Cornești, este situată fascinanta cascada Ciucas. Înălțimea cascadei nu este una impresionantă, având doar 5 metri înălțime, însă frumusețea acestea constă mai mult în magnificul cadru natural pe care îl oferă. 

Cascada Ciucaș are la bază un mic lac, iar datorită numeroaselor rupturi de pantă pe care aceasta le prezintă, la baza ei se formează așa numitul efect de „jacuzzi”, ceea ce oferă vizitatorilor un adevărat spectacol natural și fotografilor cadrul ideal pentru niște fotografii de vis. 

Cascade spectaculoase din Cluj, numai bune de fotografiat 2 (clujtourism.ro)

De asemenea, la numai 20 de minute distanță de mers cu mașina se află Cheile Turzii, o rezervație naturală care oferă și ea, de asemenea, peisaje deosebite ce merită admirate în realitate. 

Cascada Vălul Miresei din Răchițele 

Putem afirma cu încredere că celebra cascada Valul Miresei din localitatea Răchițele este una dintre cele mai frumoase cascade din Cluj, chiar și din întreaga țară. Fiind inclusă în cadrul Parcului Natural Apuseni, cascada Vălul Miresei reprezintă un important obiectiv turistic al zonei.  

În zonă circulă o veche legendă locală, cum că în urmă cu mulți ani, o mireasă ar fi căzut de pe stâncile abrupte aflate în zona cascadei, iar lacrimile nuntașilor care s-au oprit să o plângă au dus la formarea cascadei. Desigur, în realitate, denumirea acesteia se datorează formei ce se aseamănă cu un voal a căderii de apă. 

Cascade spectaculoase din Cluj, numai bune de fotografiat 3

Cascada Vălul Miresei impresionează atât prin dimensiunea sa de 30 de metri înălțime, dar și prin splendoarea întregii zone înconjurătoare a cascadei.

Cascada Valea Sasului de lângă Someșul Rece

Ultima cascadă pe care o vom include pe lista acestui articol este cascada Valea Sasului, localizată în apropiere de localitatea Someșul Rece. Deși nu este atât de populară precum alte cascade din Cluj, cascada Valea Sasului face parte dintr-un tablou natural aparte, ce merită, într-adevăr, descoperit și admirat. 

Căderea de apă are o înălțime de aproximativ 10 metri, fiind modelată pe șisturi cristaline și formează un adevărat duș în aer liber. Frumusețea zonei este reprezentată în special de numeroasele modele „sculptate” în piatră, ceea ce conferă locului un real potențial pentru realizarea unor fotografii spectaculoase. 

Bineînțeles, splendoarea naturii și a județului poate fi surprinsă nu numai prin intermediul acestor cascade Cluj. Așadar, te invităm să descoperi și alte atracții turistice locale, cum ar fi Castelul Banffy, Cheile Turenilor, Cetățuie Cluj și multe alte locuri care îți vor oferi cadre remarcabile de fotografiat. 

Dacă dorești să afli mai multe informații despre alte obiective turistice Cluj, accesează website-ul nostru sau contactează-ne cu încredere!

Facebook
Twitter
LinkedIn