Drumeții de weekend în județul Cluj, ideale și pentru începători
Dacă ești în căutarea unor trasee ușoare de weekend în județul Cluj, există numeroase destinații către care te poți îndrepta. Descoperă, în cele ce urmează, câteva dintre cele mai relaxante drumeții pe care merită să le explorezi.
Datorită poziționării sale geografice, județul Cluj dispune de numeroase atracții naturale și trasee montane captivante, care abia așteaptă să fie descoperite de către plimbăreții din toate colțurile țării. Pe teritoriul județului nostru există trasee cu grade variate de dificultate, așadar chiar dacă ești novice într-ale drumețiilor sau pur și simplu îți dorești să ai parte de niște momente relaxante care să nu te solicite prea mult, vei găsi, cu siguranță, o destinație perfectă pentru tine.
Izvorul Sfântul Ioan – Vârful Peana
Primul traseu propus este unul cu o dificultate redusă, cu o durată cuprinsă între 2 și 4 ore, foarte aproape de municipiul Cluj-Napoca. Marcat cu simbolul cruce roșie, acesta leagă Izvorul Sfântul Ioan de Vârful Peana, cel mai înalt punct al masivului Feleacu.
Pe tot parcursul drumeției, te vei putea bucura de peisaje pitorești și de frumusețea naturii. Punctul de belvedere oferă o priveliște deosebită asupra Pădurii Făget, așadar îți recomandăm cu mare căldură să te pornești în căutarea Vârfului Peana, atunci când vrei să lași deoparte grijile cotidiene și să te bucuri de aer liber.
Circuitele Piatra Corbilor și Piatra lui Lucaci
Două dintre cele mai îndrăgite trasee de pe raza județului Cluj se află în Munții Gilăului, la o scurtă distanță de municipiul Cluj-Napoca și duc către Piatra lui Lucaci (marcaj punct roșu), respectiv Piatra Corbilor (marcaj punct galben).
Cele două au căpătat din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani datorită punctelor de belvedere ce oferă o priveliște spectaculoasă asupra lacului Tarnița. Având o dificultate ușoară spre medie și o durată cuprinsă între 4 și 5 ore, reprezintă două circuite ideale pentru o escapadă de weekend în natură. Barajul Tarnița este punctul de pornire al ambelor drumeții.
Deși nu vei avea nevoie de un echipament foarte complex, este important ca încălțămintea pe care o vei purta să fie una confortabilă și cu o bună aderență, căci vei avea de urcat și de coborât. De asemenea, proviziile de apă nu trebuie să lipsească din rucsacul tău, căci pe traseu nu vei găsi nici o sursă de apă potabilă.
Important! Urmează îndeaproape marcajele întâlnite pe traseu și nu te abate de la acestea. Deși pe internet se pot găsi și alte indicații, te sfătuim să nu te aventurezi pe drumuri sau pe trasee neomologate. La sediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Cluj, situat pe strada Memorandumului nr.21, Cluj-Napoca, vei putea intra în mod gratuit în posesia unor hărți cu traseele omologate pe de întreg teritoriul județului. |
Circuitul Cheilor Borzești
Situate la doar 5 minute de Cheile Turzii, Cheile Borzești îți vor oferi un peisaj care îți va tăia răsuflarea, cu siguranță. Fiind o zonă mai puțin cunoscută, aici vei avea parte de o liniște de nedescris și de un cadru natural de vis, neatins de mâna omului.
Circuitul Cheilor Borzești este marcat cu punct roșu. Durata acestuia este de aproximativ o oră – o oră și jumătate, iar gradul de dificultate mic. Dacă această scurtă drumeție îți face poftă de mai mult, află că în zona Munților Trascăului mai există o mare varietate de trasee spectaculoase pe care te poți aventura.
Întreg județul Cluj este binecuvântat cu peisaje de poveste, care merită descoperite de către fiecare iubitor de natură și de mișcare. Așadar, ia-ți cele mai confortabile încălțări și harta traseelor din județ și pornește în următoarea ta aventură!
Dacă dorești să afli mai multe informații despre turism în Cluj, accesează website-ul nostru sau urmărește-ne pe Facebook și Instagram!