Skip to content

Ce trebuie să știi dacă vrei să vizitezi Piatra lui Dan?

Ce trebuie să știi dacă vrei să vizitezi Piatra lui Dan_ 1

În drumeție la Piatra lui Dan 

Piatra Corbilor sau Piatra lui Dan, după cum este cunoscută de mulți, este unul dintre cele mai frumoase puncte de belvedere asupra Tarniței. Situată la doi pași de municipiul Cluj-Napoca, mulți turiști se aventurează frecvent către acest obiectiv turistic. 

Dacă ești iubitor de trasee montane Cluj și plănuiești să te pornești în viitorul apropiat către Piatra lui Dan (Corbilor), descoperă, în cele ce urmează, câteva informații esențiale despre această destinație. 

Povestea Pietrei Corbilor 

Conform unui manuscris al Academiei de Agricultură din Cluj, în apropierea punctului turistic de astăzi, au viețuit cândva două familii mari de corbi. Localnicii vremii susțineau faptul că acești corbi aveau capacitatea de a articula cuvinte umane, denumindu-i Corbii Vorbitori. 

Datorită acestei populații de corbi, punctul de belvedere a primit, câțiva ani mai târziu denumirea oficială de Piatra Corbilor. Cu toate că nu este omologată sub numele de Piatra lui Dan, mulți turiști o cunosc după această denumire, în urma promovării sale intense pe Social Media. Din această cauză, salvamonții se confruntă des cu persoane ce se rătăcesc sau care au nevoie de asistență medicală, motiv pentru care ar fi bine să urmăm îndeaproape indicațiile acestora și să utilizăm numele oficial al obiectivului, pentru a evita situațiile neplăcute în timpul drumeției. 

Cum ajung la Piatra Corbilor?

Tarnița, aflată la aproximativ 30 de kilometri de Cluj-Napoca, este celebră pentru mini-excursiile în care te poți aventura. Cele mai frecventate atracții naturale de aici sunt constituite de Piatra lui Lucaci și Piatra Corbilor.

Ce trebuie să știi dacă vrei să vizitezi Piatra lui Dan_2

Traseul către Piatra Corbilor are ca punct de pornire Barajul Tarnița. De aici, se urmează traseul galben marcat cu Punct Galben. Întreg traseul sună cam așa: Baraj – Debarcader – Golful Dobru – Bârlogul Lupilor – Huda Tătarilor – Poiana Strent – Piatra Corbilor – Vf. Strent – Minele de fier – Jilipul Minerilor – drumul județean 107 P. Deși pe internet se găsesc și alte indicații, te sfătuim să nu te aventurezi pe drumuri sau alte trasee neomologate, pentru a putea ajunge în siguranță la punctul de belvedere ce oferă o priveliște deosebită către lacul Tarnița

Ce trebuie să știi dacă vrei să vizitezi Piatra lui Dan_ 3

Cum trebuie mă pregătesc?

Traseul către așa-numita Piatra lui Dan este unul ușor spre mediu, cu o durată de aproximativ 4 ore. Nu vei avea nevoie, așadar, de un echipament foarte complex. Fii atent, însă, la încălțămintea pe care o vei purta! Lasă tenișii acasă și ia cu tine o pereche de bocanci cu o bună aderență, căci vei avea de urcat și de coborât. 

De asemenea, înarmează-te cu multă apă și împachetează câteva sandwich-uri cu tine. Și, desigur, nu uita aparatul foto, pentru a surprinde priveliștea impresionantă.

Ce trebuie să știi dacă vrei să vizitezi Piatra lui Dan_ 4

Dacă ajungi în zona Tarnița și vrei să te bucuri și de alte atracții naturale din zonă, fă o vizită și la lacul Gilău sau Defileul Someșului Rece

Dacă dorești să afli mai multe informații despre alte obiective turistice Cluj, accesează website-ul nostru sau urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Facebook
Twitter
LinkedIn