Skip to content

Activități de weekend: În vizită la cele mai frumoase lacuri din județul Cluj

Top 3 lacuri din județul Cluj și poveștile lor

Dacă ar trebui să facem un top al celor mai frumoase lacuri din județul Cluj, Gilău, Tarnița și Someșul Cald vor ocupa cu siguranță poziții fruntașe. Aceste lacuri au devenit destinații preferate atât de turiști, cât și de localnici grație frumuseții lor spectaculoase, dar și a activităților ce pot fi realizate în zonă.

Astfel, dacă ești un împătimit al pescuitului, dacă iubești să te plimbi pe lac sau dacă pur și simplu vrei să te bucuri de un picnic liniștit cu familia ori prietenii pe malul lacului, te invităm să faci o vizită la unul dintre aceste lacuri Cluj:

Lacul Gilău

Aflat la doar 20 km de Cluj-Napoca, în comuna cu același nume, lacul Gilău este un lac de acumulare, situat în amonte de confluenţa Someşului Cald cu Someşul Rece și a apărut odată cu ridicarea barajului hidrocentralei din apropiere, în 1971.

Cu o întindere de aproximativ 70 ha, dar cu o adâncime relativ mică, lacul Gilău este unul dintre principalele lacuri de agrement din județ. Este cunoscut pentru păstrăvăriile din zonă și ca un loc excelent destinat pescuitului sportiv, pentru iubitorii acestui sport!

 

Lacuri Cluj_Gilău

Lacul Someșul Cald

Un alt loc ideal pentru împătimiții pescuitului sportiv este Lacul Someșul Cald, bogat în specii ca bibanul, babușca, rosioara, știuca și multe altele. Tot aici, în zilele în care luciul apei este liniștit, iubitorii de aventură pot face o plimbare cu caiacul sau SUP-ul (Stand Up Paddle).

Situat între lacurile Gilău și Tarnița, lacul de acumulare Someșul Cald se întinde pe o suprafață de aproximativ 78 de ha și pe o lungime de 3.8 km, având atât o destinație turistică, cât și energetică – apele sale pun în mișcare turbina hidrocentralei de la poalele barajului Someșul Cald.

 

 

Lacuri Cluj_Someșul Cald

Lacul Tarnița

Din triada lacurilor de acumulare aflate în zonă, nu poate lipsi Lacul Tarnița, unul dintre cele mai vizitate și iubite locuri din județ. Situat la intersecția comunelor Gilău, Mărișel și Râșca, la aproape 30 de km de Cluj-Napoca, Tarnița oferă niște peisaje de-a dreptul spectaculoase, dar și o mulțime de activități pe gustul tuturor.

Ce poți face dacă vii aici? 

Iubitorii de natură, aer curat și mișcare nu pot rata drumețiile către Piatra lui Lucaci și Piatra lui Dan. Ambele trasee au ca punct de pornire Barajul Tarnița, iar timpul necesar de parcurgere variază între două și 4 ore. 

Pasionații de adrenalină și aventuri pot practica diferite sporturi nautice – plimbări cu barca, caiacul sau SUP-ul, în timp ce romanticii pot veni aici doar pentru a admira apusurile de poveste de la mal. 

Există și o mulțime de pontoane amenajate în zonă, pe care se poate servi masa sau se pot organiza chiar evenimente.

Lacuri Cluj_Tarnița

Oaze de liniște, la doi pași de oraș

Aceste lacuri din județul Cluj sunt doar câteva dintre bijuteriile cu care se mândrește județul Cluj, așa că ia-ți puțin timp să le admiri în tihnă și întoarce-te aici de fiecare dată când vrei să te conectezi cu natura și cu oamenii dragi, departe de agitația orașului și grijile cotidiene!

Dacă dorești să afli mai multe informații despre alte obiective turistice Cluj, accesează website-ul nostru sau contactează-ne cu încredere! 

Facebook
Twitter
LinkedIn