Skip to content

La escaladă prin Cluj: 3 locuri numai bune de escaladat

La escaladă prin Cluj 3 locuri numai bune de escaladat 1

Unde poți practica escalada în Cluj?

Printre cele mai captivante activități de care te poți bucura în județul Cluj se află, categoric, escalada. Un sport dedicat iubitorilor de libertate și adrenalină (mai ales), escalada poate fi practicată la Cluj atât în spații interioare, cât și în aer liber, oferind peisaje ce îți vor tăia răsuflarea. Îți prezentăm, în continuare, care sunt cele mai populare locații din județ, numai bune de escaladat. 

Cheile Turzii 

Rezervația naturală Cheile Turzii situată la doi pași de municipiul Cluj-Napoca oferă numeroase trasee montane de alpinism și escaladă. Pornind în „cucerirea” cheilor, te vei delecta cu unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din întreaga țară. 

Traseul de Via Ferrata este foarte popular, având un grad mediu de dificultate. Via Ferrata sau drumul de fier reprezintă un traseu de alpinism și escaladă special amenajat cu un cablu metalic de-a lungul întregii rute. Lungimea acestui traseu din Cheile Turzii este de 350 de metri, cu o diferență de nivel de 200 de metri. 

Înainte de a te porni la drum, asigură-te că echipamentul tău este unul complet. Vei avea nevoie de hamuri pentru alpinism, căști speciale, absorbator de șoc, lonje de Via Ferrata și mănuși. Dacă ești începător într-ale acestui sport, este recomandat să apelezi la unul dintre cluburile sportive ce organizează periodic astfel de drumeții. Astfel, vei avea parte de supraveghere specializată, multe dintre aceste centre chiar punându-ți la dispoziție tot echipamentul de care ai nevoie.

La escaladă prin Cluj 3 locuri numai bune de escaladat 2

Cascada Vălul Miresei 

Pe timpul iernii, pe peretele stâncos din partea dreaptă a îndrăgitei cascade Vălul Miresei se așterne o perdea impresionantă de gheață. Aici, pasionații de escaladă pe gheață se pot delecta practicând acest sport palpitant ce le aduce atât de multă bucurie. 

La fel ca și în cazul traseelor de Via Ferrata, echipamentul este vital și pentru acest tip de escaladă. Se recomandă purtarea unor bocanci special concepuți pentru cățărarea de gheață, cu talpă din plastic sau piele. De asemenea, va fi nevoie să incluzi în echipamentul tău și colțari pentru escaladă, compatibili cu încălțămintea pe care o vei purta și suficient de rigizi pentru a putea suporta greutatea corpului și susține gleznele. 

La escaladă prin Cluj 3 locuri numai bune de escaladat 3

Centre de escaladă interioare – ideale pentru începători 

Dacă ești novice într-ale sporturilor extreme și încă nu te încumeți să încerci cățărarea în natură, centrele de escaladă interioare pot fi alegerea ideală pentru tine. Interesul pentru escaladă, echitație, dar și alte activități de agrement a crescut semnificativ în ultimii ani, motiv pentru care există din ce în ce mai multe locații unde să le poți practica în siguranță. 

Printre centrele unde te poți iniția în arta escaladei sportive sau chiar să o practici la nivel de profesionist în Cluj-Napoca se află și Escalation Room Free Wall de pe str. Berăriei nr.6, Climbing Center din Piața 1 Mai nr.1-2 și Gravity de pe str. Frunzișului nr.88. 

La escaladă prin Cluj 3 locuri numai bune de escaladat 4

Asemenea oricărei activități de agrement sau sportive, escalada poate oferi mari beneficii atât trupului, cât și psihicului. În locațiile special amenajate poate fi practicată chiar și de copii, căci poate contribui la buna dezvoltare a abilităților lor creative, emoționale și mai ales, fizice. 

Dacă dorești să afli mai multe informații despre alte obiective de turism în Cluj, accesează website-ul nostru sau urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Facebook
Twitter
LinkedIn