Skip to content

Intră în spiritul sărbătorilor la Târgul de Crăciun din Cluj

Intră în spiritul sărbătorilor la Târgul de Crăciun din Cluj 1

Tradiția ce aduce zâmbete pe chipurile clujenilor

An de an, magia sărbătorilor își face simțită prezența la Târgul de Crăciun Cluj. Clujenii sunt așteptați, de la mic la mare, să se bucure de cea mai minunată perioadă a anului într-o atmosferă de sărbătoare. 

Târgul de Crăciun din Cluj a devenit deja o tradiție a municipiului, așteptată cu nerăbdare de clujeni și de turiștii care își propun să viziteze județul nostru, chiar dacă și când temperaturile din termometre scad și anunță apropierea anotimpului alb. Descoperă, în continuare, mai multe informații despre acest paradis de iarnă, unde colindele, aromele de portocale și voia bună își dau întâlnire.

Piața Unirii își îmbracă straiele de sărbătoare 

Mult așteptatul eveniment se desfășoară în fiecare an în Piața Unirii, care se transformă într-un țărâm magic unde spiritul Crăciunului plutește în aer. 

Căsuțe pline cu bunătăți și cadouri de la producători locali, un carusel fermecător, roata panoramică și nelipsitul brad împodobit desprins din povești cu Moș Crăciun (dar nu numai), toate își dau întâlnire în fața emblematicii statui a lui Matei Corvin, pentru a completa decorul de poveste. 

,„Îmbrăcat” în straie de sărbătoare, cu luminițe care luminează întreg orașul, kilometrul 0 al orașului te îndeamnă numaidecât la relaxare și distracție. Târgul de Crăciun din Cluj de anul acesta a început în data de 18 noiembrie, iar participanții se vor putea bucura de magia acestuia până în 31 decembrie. 

O noutate notabilă a ediției din 2022 a târgului este reprezentată de montarea de panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului de energie în cadrul acestuia. Astfel, se dorește ca Târgul de Crăciun din Cluj să devină cu timpul un eveniment sustenabil din punct de vedere al eficienței energetice.

Intră în spiritul sărbătorilor la Târgul de Crăciun din Cluj 2

Activități atractive atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari

Pe scena amplasată în zona centrală a orașului, vor avea loc zilnic, numeroase concerte și activități pentru toate gusturile. Colindele și cele mai îndrăgite cântece de Crăciun vor răsuna în zare, făcându-i chiar și pe cei care sunt doar în trecere, să se oprească pentru câteva clipe și să se lase cuprinși de Magia Crăciunului.

Cei mici îi vor putea lăsa o scrisoare moșului la căsuța lui Moș Crăciun special amenajată, unde, de asemenea, se vor putea bucura și de numeroase activități practice, creându-și amintiri de neuitat. Desigur, mult îndrăgitul Moș Crăciun nu va lipsi de la acest eveniment de sărbătoare, iar copiii îl vor putea cunoaște atât în cadrul târgului, cât și într-o plimbare cu tramvaiul lui Moș Crăciun. 

Ca în fiecare an, bunătățile locale vor fi și ele prezente, iar participanții se vor putea delecta cu delicatesele oferite de producătorii clujeni. 

Intră în spiritul sărbătorilor la Târgul de Crăciun din Cluj 3

Târgul de Crăciun din Cluj, printre cele mai frumoase din Europa 

Paradisul de iarnă de la Cluj-Napoca și-a câștigat de-a lungul timpului locul în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Astfel, evenimentul a ajuns să reprezinte o importantă atracție de turism în Cluj, bucurându-se de participanți din toate colțurile țării și nu numai. 

Așadar, dacă îți dorești să intri în atmosfera de sărbătoare și să faci cunoștință cu energia vibrantă a orașului, te invităm să faci și tu o vizită la Târgul de Crăciun din Cluj.  

Dacă dorești să afli mai multe informații despre alte evenimente și obiective turistice Cluj, accesează website-ul nostru sau urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Facebook
Twitter
LinkedIn