Skip to content

Unde poți practica echitație în Cluj?

Unde poți practica echitație în Cluj_

Echitație Cluj: un sport nobil, potrivit pentru toate vârstele

Dacă te afli printre iubitorii de sporturi ecvestre, centrele de echitație Cluj te așteaptă cu momente de neuitat. Indiferent dacă vrei să înveți să călărești sau ești în căutarea unei activități palpitante în aer liber împreună cu cei dragi, echitația poate fi alegerea potrivită pentru o zi de weekend relaxantă. 

Te invităm, în acest articol, să faci cunoștință cu lumea echitației. Află despre beneficiile acestei activități de agrement, cât și despre locurile în care o poți practica în județul Cluj.  

Locuri unde poți practica echitație în Cluj

Echitația este o activitate bine cunoscută în întreaga lume. Cu toate acestea, sunt destul de puține persoane care o practică, mai ales la noi în țară. Din cauza acestui aspect, ai putea crede că poate fi dificil să găsești spații special amenajate unde să te poți bucura de echitație în Cluj. Din fericire, nu este cazul. Iată 5 locuri unde te poți aventura în minunata lume a călăriei: 

Napoca Sport Horse. Situat în satul Sălicea, la numai 15 kilometri de municipiul Cluj-Napoca, centrul găzduiește toate categoriile de cai, îngrijindu-i cu mare pasiune și atenție. Aici, iubitorii de cai pot veni în căutarea relaxării, să se plimbe călare pe câmp sau prin păduri și chiar să se inițieze sau perfecționeze în arta echitației.

Unde poți practica echitație în Cluj_ 2

Transilvania Sport Horse. Comuna Cojocna, aflată la 18 kilometri de municipiul Cluj-Napoca, găzduiește și ea un minunat centru de echitație din Cluj. Profesioniștii acestui centru își doresc să contribuie la dezvoltarea activităților ecvestre la noi în țară. La Transilvania Sport House sunt așteptați atât cei care vor să practice acest sport la nivel recreațional, cât și la nivel de performanță. 

Wonderland Cluj Resort. La numai 7 kilometri de centrul municipiului, se află un alt centru de echitație, înființat de Wonderland Cluj Resort. Iubitorii de cai se pot delecta aici cu plimbări pe deal, plimbări cu trăsura, chiar și cu o iesire către Cheile Turzii sau Cheile Turenilor, două obiective de turism Cluj foarte îndrăgite. De asemenea, cei mici vor fi cu siguranță fermecați de poneii pe care îi vor cunoaște aici. 

Alte spații special dedicate acestei activități de agrement se pot găsi și în comuna Baciu (Centrul de Echitație Cluj de pe strada Pajiștei), dar și în comuna Cuzdrioara, centrul cunoscut sub numele de ToniLand

Ce beneficii poate aduce practicarea echitației?

De-a lungul timpului, s-a dovedit faptul că practicarea unui sport ecvestru poate aduce beneficii semnificative organismului. Atunci când faci o vizită unui centru de echitație din Cluj, așteaptă-te nu doar să călărești, ci să pătrunzi într-o lume cu totul nouă, unde interacțiunea dintre om și animal este cu totul magică. 

Unde poți practica echitație în Cluj_ 3

Conform unui studiu condus în Germania de către Helmholtz Association, călăria poate contribui la dezvoltarea funcțiilor psihice, dar și a celor instinctive și motorii. Aceste avantaje sunt valabile inclusiv în cazul copiilor. Alte beneficii care te-ar putea motiva să dai o șansă unei sesiuni de echitație în Cluj sunt: 

#1 Eliberează stresul – Este puțin probabil ca în timpul unei sesiuni de echitație să îți stea gândul la grijile și problemele cotidiene. Vei observa că, în acele momente, vei dori să îți îndrepți atenția asupra relației cu animalul. Cum te vei simți la finalul sesiunii? Mai vesel, relaxat și bucuros. 

#2 Îmbunătățește concentrarea – Lecțiile de călărie îți pot pune cu adevărat mintea în mișcare. Fiecare exercițiu va fi ca un test de concentrare. 

#3 Consolidează echilibrul și capacitatea de coordonare – În echitație, coordonarea este una dintre cele mai importante abilități. Practicând această activitate, vei avea posibilitatea de a-ți îmbunătăți echilibrul și sincronizarea mișcărilor. 

Dacă urmează să călărești pentru prima dată și ai emoții cu privire la modul în care te vei descurca, nu trebuie să îți faci griji. În cadrul centrelor de echitație din Cluj, vei primi sprijin din partea personalului autorizat, în special dacă ești novice. Fii atent, însă, la îmbrăcăminte și încălțăminte. Se recomandă să eviți pantalonii de blugi sau hainele foarte largi și să optezi pentru o pereche de pantofi comozi, de preferabil nu cu talpa netedă. 

Dacă dorești să afli mai multe informații despre alte obiective de turism Cluj, accesează website-ul nostru sau urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Facebook
Twitter
LinkedIn