Judeţul Cluj, cu o suprafaţă de aproximativ 6.700 de km pătraţi, se situează în partea nordvestică a României, aflându-se în zona de contact a trei unităţi naturale: Munţii Apuseni, Podişul Someşan şi Câmpia Transilvaniei. Păstrătoare a unor moșteniri istorice deosebit de importante și a influențelor specific transilvănene, locurile de aici se remarcă prin diversitate și amploare, rămânând întipărite în memoria tuturor celor care le explorează.

    Clujul se numără printre judeţele cele mai active în sfera culturală, având un patrimoniu valoros, o veche reputaţie în domeniul învăţămîntului şi culturii, precum şi instituţii de prestigiu. Bogăţia de monumente şi obiective istorice, alături de patrimoniul arhitectural și tradițional, incluse în mare parte în circuitul naţional, constituie o certă şi permanentă sursă de atracţie turistică.

    Nu în ultimul rând, judeţul Cluj are un potential turistic ridicat, reflectat în existenţa unei game variate de forme de practicare a activităţilor de agrement: drumeţie, alpinism, tratament balnear, sporturi de iarnă şi de vară sau tabere pentru copii şi tineret. Toate aceste atribute îl califică drept o destinaţie ideală ce oferă multiple posibilităţi, atât de petrecere a timpului liber, cât şi de dezvoltare a afacerilor din diverse domenii de activitate.

Așadar, să dăm startul unei călătorii de neuitat în județul Cluj …

De făcut în timpul liber

DE SAVURAT ÎN CLUJ