Skip to content

Unde schiem iarna aceasta în județul Cluj?

Unde schiem iarna aceasta în județul Cluj_ 1

3 locații din Cluj unde poți schia iarna aceasta

Dacă ești un împătimit al sporturilor de iarnă, suntem convinși că ești în căutarea unor pârtii de schi unde să te bucuri de pasiunea ta anul acesta. În prezentul articol, vrem să îți sărim în ajutor și să îți oferim câteva idei de locații pe care să le încerci de îndată ce primii fulgi de nea își fac apariția. 

Județul Cluj este binecuvântat cu numeroase pârtii de schi și atracții naturale ce oferă priveliști cu adevărat impresionante. Indiferent că ești novice sau practici acest tip de sporturi „de când lumea și pământul”, vei găsi, cu siguranță, o pârtie potrivită pentru abilitățile tale. Iată, în continuare, câteva dintre sugestiile noastre: 

Pârtia de schi și snowboard de la Feleacu

Dacă ești în căutarea unei pârtii de schi Cluj cât mai aproape de oraș, o poți alege cu încredere pe cea din Feleacu. Situată la doar 12 kilometri de municipiul Cluj-Napoca, pârtia de schi de pe dealul Feleacului este albastră, cu un grad mic de dificultate, așadar este ideală în special pentru începători. De asemenea, dispune și de o pârtie de inițiere și o bandă pentru începători.

Unde schiem iarna aceasta în județul Cluj_ 2

Are o lungime de 765 de metri lungime și o diferență de nivel de 98 de metri. Printre dotările ce le vei găsi aici sunt: teleschi, centru de închiriere echipament, tunuri de zăpadă artificială, nocturnă și un restaurant. 

Pârtia de schi și snowboard de la Mărișel 

Ne îndepărtăm puțin de oraș și ajungem în pitorescul sat Mărișel. Peisajele spectaculoase oferite de această zonă de munte a județului, încadrează pârtia de schi și snowboard de la Mărișel pe lista celor mai îndrăgite pârtii de schi din Cluj. 

În inima Munților Apuseni, la aproximativ 40-50 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, te vei putea bucura de 4 pârtii de dificultăți variate – albastră (cu o lungime de aproximativ 2000 de metri), roșie (cu o lungime de aproximativ 1600 de metri), neagră (cu o lungime de 1400 metri) și una specială pentru săniuș, dedicată copiilor și celor care vor să se bucure de zăpadă, dar care nu sunt adepții sporturilor de iarnă. 

Aici ai la dispoziție telescaun pentru 4 persoane, teleschi, nocturnă, tunuri pentru zăpadă artificială și o parcare amenajată de 500 de locuri.

Unde schiem iarna aceasta în județul Cluj_ 3

Pârtia de schi de la Buscat 

Situate la aproximativ o oră distanță de oraș, pârtiile de la Buscat sunt printre cele mai frecventate pârtii de schi din Cluj. Printre dotările pe care le vei găsi aici se numără și: telescaun pentru două persoane, tunuri de zăpadă, centru de închiriere echipament și restaurant. 

La Buscat, te vei putea bucura de 6 pârtii, după cum urmează: 

  • Pârtia 1 – 1300 m, albastră, dificultate minimă; 
  • Pârtia 2 – 800 m, roșie, dificultate medie; 
  • Pârtia 3 – 900 m, neagră, dificultate ridicată; 
  • Pârtia 4 – 150 m, pentru începători, dificultate minimă;
  • Pârtia 5 – 1700 m, verde, dificultate medie;
  • Pârtia 6 – 200 m, pârtie pentru săniuș.

Unde schiem iarna aceasta în județul Cluj_ 4

Nu mai este mult până ce se dă startul sezonului sporturilor de iarnă, așadar, pregătește-ți echipamentul, schiurile, snowboard-ul sau sania și să ne vedem cu bine și voioși pe pârtiile din Cluj! 

Dacă dorești să afli mai multe informații despre alte obiective de turism în Cluj, accesează website-ul nostru sau urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Facebook
Twitter
LinkedIn