În apropierea lacurilor, întâlnim mereu cele mai frumoase peisaje. Valea Drăganului este la limita a trei unităţi geografice: munţii Vlădeasa, munţii Meseş şi depresiunea Huedin.
Numele de Valea Drăganului nu îl poartă doar o zonă ci este denumirea unui sat care aparține de comuna Poieni.
La doar 65 km de Cluj-Napoca și 80 km de Oradea, râul Drăgan străbate munții și depresiunea mai sus amintită ca mai apoi să formeze, împreună cu râul Sebeșel, Lacul Drăgan. Acest lac s-a format datorită ridicării unui baraj de 120 m înălțime și care are un coronament de 422 m.
După construcția barajului, zona a primit un farmec aparte, fiind deseori aleasă pentru escapadele din sfârșiturile de săptămână ale clujenilor și nu numai.
Trecând prin aceste zone nu știi ce este mai important, destinația sau călătoria în sine, deoarece peisajul de munte, natura și întregul drum ajung să te fascineze, indiferent de anotimp. Drumul șerpuit înspre baraj ne conduce prin inima pădurilor și ne fascinează cu peisajele superbe care fac parte din tolba de comori a Munților Apuseni.
Zona își dezvăluie bogățiile imediat după ce părăsim satul Valea Drăganului, în fața noastră înălțându-se crestele împădurite, peisajele de munte care îți taie respirația ca, la final, totul să fie încununat cu peisajul unui lac măreț și liniștit.
Și dacă toate acestea par puține, în apropierea Văii Drăganului, tot pe raza localității Poieni, se află Cetatea Bologa.
Dacă vrei să descoperi mai multe informații despre obiectivele turistice din județul Cluj, contactează-ne, fă-ne o vizită sau urmărește-ne pe Facebook și Instagram. Descarcă aplicația Cluj Tourism din App Store sau Google Play și ai mereu la îndemână recomandările noastre.