Skip to content

GYÓGYTURIZMUS/HEGYI TURIZMUS

Baile Cojocna

Băile Cojocna (Kolozsi Fürdő)

     A fürdő Cojocna községben keleti felén van, 25 km-re Kolozsvár. A vidéken régi sókitermelőhelyek léteztek. Az elhagyatott sóbányák felett több sós tó keletkezett, amelyeknek gyógyhatása lett. Két tó sósfürdővé lett átalakítva, amelyet nyaranta látogatnak az emberek, télen pedig melegített, sós vizű fedett medence üzemel. Szabadidős tevékenységen kívül a fürdők javasoltak a következő betegségek esetében: mozgási rendszer panaszai, krónikus reumatizmus, idegbetegségek, nőgyógyászati betegségek és krónikus dermatitisz.

   Az üdülőhelyet egy nagy, európai finanszírozású rehabilitációs, funkcionális újrarendezési projekt keretén belül modernizálták.

Baile sarate Turda

A Tordai Sósfürdő

       A Lacurile sărate Torda sósfürdő egy só masszívon fekszik. Napjainkban több sós tó is létezik, ezek közül a legfontosabbak a Roman tó (strand) és a Dörgő tó, ennek köszönhetően 1840-ben meg lett nyitva a Tordai Sósfürdő.

     A tavakon kívül, a Roman strand közelében van egy terápia központ, amely egész évben üzemel. Ez kiemeli a sósfürdő kezelések értékességét olyan kezelések által, mint: reumatizmus, post-traumás maradványok, az idegrendszer károsodása, keringőrendszeri bajok, krónikus légzési panaszok, stb.

Parcul Balnear Toroc

Toroc-i Gyógyfürdő

        A gyógyfürdőnek 40.000 m2 a területe és 2010-ben adták át (egy olyan projekt véghezvitele után, amely Európai támogatást kapott).

    A következőket foglalja magába: 1.600 m2 területű sós tó, kültéri édesvizű medencék gyermekek és felnőttek részére, homokos napozó nyugágyakkal, asztalkákkal és napernyővel ellátva, füves napozó, gyerekjátszótér, beltériédesvizű, medencék gyermekek és felnőttek részére amely egész évben üzemel, hidromasszázs kádak sós melegített sósvízzel, nedves szauna kromoterápiával, foci-, tenisz-, röplabda-, kosárlabdapályák, műfüves fedett focipálya, 2.200 m2 kereskedelmi célokra (teraszok, vendéglők).

Turism Balnear/Montan

Staţiunea Fântânele üdülő

     A Staţiunea Fântânele üdülő egy helyi jellegűgyógyhely, amely 1050 magasságba van a Roska községben, Kolozs megye, a Gyalui Havasok, Vigyázó hegyek között, a Lacul Fântânele tó partján.  A vidék attrakciója a tó. Az 1970-1974-es években a Meleg Szamos völgyében levő települések lakóit kiköltöztették, az embereknek el kellet hagyni otthonaikat. A száraz nyári időszakban, amikor a tó hozama nagyon kicsi, látni lehet az Alsógyurkuca templom romjait.

Statiunea Baisoara

Bányahavas üdülő

      Az üdülő a Nyugati Havasok Öreghavas lábainál van, a Jára folyó mentén, 1200-1400 méter magasságban, egy csodás és széles kilátást ajánlva.

   Staţiunea Muntele Băișorii (Bányahavas) az év bármely periódusában meglátogatható, megfelelő programokat ajánlva a szabadidő eltöltésére minden időszakban. Télen a vidék legnagyobb attrakciója az elrendezett sí és snowboard pályák. Az év többi részében az üdülőt meglátogatják környezete szépségéért. A jelölt útvonalak felhasználhatók hegyi biciklizésre és túrázásra.