Skip to content

3 locuri de vizitat în această toamnă în județul Cluj

3 locuri de vizitat în această toamnă în județul Cluj 1

Cele mai frumoase locuri de vizitat toamna 

Ești în căutare de locuri de vizitat în această toamnă în județul Cluj? Toamna este, pe deplin, cel mai fermecător anotimp din an, iar priveliștile pitorești specifice zonei Transilvaniei par a fi mai fascinante ca oricând. Cu această ocazie ți-am pregătit o scurtă listă a atracțiilor ce oferă cele mai frumoase peisaje în această perioadă, ideale pentru plimbări în aer liber împreună cu cei dragi. 

#1 Parcul Etnografic „Romulus Vuia” 

Situat în apropiere de pădurea Hoia Baciu din Cluj-Napoca, Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” este o adevărată comoară a Transilvaniei. Numeroasele gospodării rurale originale expuse în acest muzeu de aer liber reușesc să recreeze cu succes atmosfera satelor transilvănene. 

3 locuri de vizitat în această toamnă în județul Cluj 2

Imaginea frunzelor multicolore așternute pe ulițele pietruite și în jurul gardurilor din nuiele împletite, alături de casele cu sculpturi de lemn alcătuiesc un tablou de poveste. Dacă ai avut șansa de a copilări la țară, Parcul Etnografic pe timp de toamnă îți va trezi cele mai frumoase amintiri. 

#2 Lacul Tarnița 

Indiferent de anotimp, lacul Tarnița este unul dintre cele mai vizitate și îndrăgite locuri din județ. Aflându-se la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, întreaga zonă te va întâmpina cu niște peisaje de vis.

3 locuri de vizitat în această toamnă în județul Cluj 3

De la Barajul Tarnița ai posibilitatea de a porni către Piatra lui Lucaci și Piatra lui Dan, două drumeții populare ce merită încercate. Punctele de belvedere de la cele două pietre sunt cu adevărat spectaculoase și te vor lăsa fără cuvinte. Tarnița îmbrăcată în straie de toamnă, admirată de la înălțime îți va rămâne în suflet pentru foarte mult timp. Din acest motiv, credem că este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de vizitat în această toamnă în județul Cluj. 

#3 Satul Mărișel

La Mărișel, toamna pare a fi la ea acasă. Satul Mărișel se află dintotdeauna pe lista celor mai pitorești zone din județ, însă atingerea anotimpului ruginiu scoate și mai tare în evidență frumusețea locului. 

Aflat la o distanța de 50 de kilometri de Cluj-Napoca, Mărișel este destinația perfectă pentru o ieșire de weekend la munte, mai aproape de tradiții, de natură și de istorie. Aici, iubitorii de trasee montane se pot aventura în diverse drumeții, iar cei dornici de relaxare se pot bucura de atmosfera de toamnă de la munte citind o carte sau plimbându-se prin sat împreună cu cei dragi. 

3 locuri de vizitat în această toamnă în județul Cluj 4

Dacă ajungi în zonă, îți recomandăm să faci o oprire și pe la Muzeul Satului Mărișel, un obiectiv turistic deosebit, înființat de către comunitatea locului. 

În acest articol, ți-am prezentat 3 dintre cele mai frumoase locuri de vizitat toamna în județul Cluj. Inima Transilvaniei este, însă, plină de astfel de locații a căror panorame te lasă fără cuvinte, așa că te invităm să le descoperi pe toate până la finalul celui mai fermecător anotimp din an. 

Dacă dorești să afli mai multe informații despre alte obiective turistice Cluj, accesează website-ul nostru sau urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Facebook
Twitter
LinkedIn