Skip to content

10 festivaluri la care poți participa în Cluj-Napoca și împrejurimi

10 festivaluri la care poți participa în Cluj-Napoca și împrejurimi 1

Festivaluri Cluj: Evenimente la care turiștii sunt așteptați în fiecare an 

În fiecare an, numeroase festivaluri Cluj oferă participanților motive de sărbătoare. Concertele, spectacolele culturale, evenimentele dedicate cinematografiei și nu numai reușesc cu brio să ilustreze energia și spiritul efervescent al întregului județ. Nici nu e de mirare că publicul așteaptă cu sufletul la gură fiecare ediție, an de an. 

Ai început deja să îți pregătești calendarul pentru anul care vine, dar nu ești încă sigur cu privire la evenimentele pe care să le treci în agendă? Noi îți venim în ajutor cu o listă de 10 festivaluri din Cluj pe care merită să le iei în considerare:

#1 Untold Festival, Cluj-Napoca 

Untold Festival este un eveniment care deja nu mai are nevoie de introducere. Cel mai mare eveniment muzical din țară transformă în fiecare vară centrul orașului într-un tărâm cu magic. Acesta reușește să adune anual un număr semnificativ de spectatori din toate colțurile Europei, care rămân impresionați de experiența festivalieră, dar și de numeroasele obiective turistice Cluj pe care le vizitează.

Organizatorii au anunțat deja că cea de-a șaptea ediție a festivalului va avea loc între 3 și 6 august 2023. Așadar, dacă ești iubitor de muzică și de distracție, în august 2023 vei dori să fii la Cluj.

10 festivaluri la care poți participa în Cluj-Napoca și împrejurimi 2

#2 Jazz in the Park, Cluj-Napoca 

De 10 ani, muzica jazz, blues, folk și clasică își dau întâlnire la Jazz in the Park. Un festival verde, dedicat relaxării, prieteniei și muzicii live nu putea să lipsească dintr-un oraș multicultural precum este Cluj-Napoca.   

1-3 septembrie 2023. Aceasta este perioada în care se va desfășura cea de-a XI-a ediție Jazz in the Park, în Parcul Etnografic. Așadar, dacă ești iubitor de muzică bună, hamace, iarbă verde și targuri de carte trebuie să experimentezi cel puțin o dată atmosfera diafană a acestui festival.

10 festivaluri la care poți participa în Cluj-Napoca și împrejurimi 3

#3 Festivalul Internațional de Film Transilvania TIFF, Cluj-Napoca

Pasionații de cinematografie sunt invitați în fiecare an la TIFF, cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România. În cadrul fiecărei ediții, organizatorii surprind publicul cu o selecție remarcabilă de filme, dar și cu o mare varietate de evenimente și activități, precum seminarii, ateliere, conferințe și concerte.

De-a lungul anilor, TIFF a demonstrat cu fiecare ocazie că face parte dintre cele mai bine organizate festivaluri din Cluj, chiar din întreaga țară. Ediția din 2023 va avea  loc între 16 și 25 iunie.  

10 festivaluri la care poți participa în Cluj-Napoca și împrejurimi 4

#4 Electric Castle, Bonțida

În fiecare vară, Castelul Banffy din Bonțida prinde viață pentru câteva zile, datorită festivalului Electric Castle. Evenimentul se află de lista celor mai iubite festivaluri din Cluj, îmbinând o mare varietate de stiluri muzicale, începând de la muzica electronică și până la reggae, rock, indie, hip hop, trap și nu numai. 

Datorită Electric Castle, dar și a Fundației Transylvania Trust, Castelul Banffy a fost în mare parte restaurat și readus în atenția amatorilor de turism Cluj.

10 festivaluri la care poți participa în Cluj-Napoca și împrejurimi 5

#5 Zilele Culturale Maghiare, Cluj-Napoca 

Multiculturalitatea județului se reflectă foarte bine în fiecare eveniment organizat. Începând cu anul 2010, orașul găzduiește anual Zilele Culturale Maghiare, invitând publicul să se bucure de numeroase activități și evenimente speciale, ce au loc în locații precum Piața Unirii, Muzeul Etnografic, Palatul Banffy etc. 

Concerte, lansări de carte, dansuri tradiționale, competiții sportive, degustări de vin, proiecții, jocuri medievale. Acestea sunt câteva dintre sutele de activități pe care te poți aștepta să le regăsești și în programul ediției din 2023.

10 festivaluri la care poți participa în Cluj-Napoca și împrejurimi 6

#6 Street Food Festival, Cluj-Napoca 

În anul 2016, a luat naștere Street Food Festival, unul dintre cele mai delicioase festivaluri din Cluj. Timp de câteva zile pe an, fenomenul Street Food Festival ajunge în orașul din Inima Transilvaniei, iar miresmele îmbietoare ale numeroaselor preparate pun stăpânire pe oraș. Participanții sunt așteptați să se delecteze cu cele mai gustoase delicatese, meniuri de degustare și băuturi. 

Dacă și tu ești un adept al gusturilor, hai la Street Food Festival pentru o experiență culinară inedită, acompaniată de muzică live și alte activități distractive.

10 festivaluri la care poți participa în Cluj-Napoca și împrejurimi 7

#7 Toamna Muzicală Clujeană, Cluj-Napoca 

Filarmonica de Stat Transilvania găzduiește, anual, Festivalul Internațional de Muzică Clasică, „Toamna Muzicală Clujeană”. Cu o vechime în peisajul evenimentelor clujene de peste 50 de ani, Toamna Muzicală Clujeană este unul dintre cele mai longevive festivaluri din Cluj. Iubitorii muzicii clasice sunt așteptați, în fiecare toamnă la Cluj-Napoca, pentru a se bucura de o ofertă muzicală eclectică.

10 festivaluri la care poți participa în Cluj-Napoca și împrejurimi 8

#8 Târgul de toamnă de la Negreni 

An de an, în cel de-al doilea weekend al lunii octombrie, localitatea Negreni se transformă în raiul colecționarilor și al negustorilor. Cel mai mare și vechi târg din Transilvania se bucură de o mare popularitate, având chiar și oaspeți din Ungaria și Europa de Vest. 

Fie că ești interesat de haine, încălțăminte sau de diverse antichități, cu siguranță vei găsi aici ceva care să te atragă. Nu uita! Arta negoțului este cea mai de preț calitate la Târgul de toamnă de la Negreni. 

#9 Zilele Municipiului Cluj-Napoca 

Clujenii din toate colțurile județului, și nu numai, sunt așteptați în fiecare an la Zilele Clujului, unul dintre cele mai importante festivaluri din Cluj. Pe întreaga perioadă a evenimentului, municipiul Cluj-Napoca poartă straie de sărbătoare, găzduind concerte, parade, expoziții și multe alte activități și spectacole.

10 festivaluri la care poți participa în Cluj-Napoca și împrejurimi 9

#10 Smida Jazz Festival, Smida

Smida Jazz Festival face parte din acele festivaluri din Cluj care te invită la o escapadă în natură, pe ritmuri de jazz contemporan. Un eveniment inedit, unde relaxarea și starea de sublim te vor cuprinde numaidecât, și-a făcut loc de-a lungul anilor în inimile iubitorilor de natură și muzică bună.

10 festivaluri la care poți participa în Cluj-Napoca și împrejurimi 10

Dacă dorești să afli mai multe informații despre alte obiective de turism Cluj, accesează website-ul nostru sau urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Facebook
Twitter
LinkedIn