Skip to content
Central Park Simion Bărnuțiu

„Simion Bărnuţiu” Központi Park

A Központi Park, amelyet népiesen a Nagypark néven is emlegetnek már 1830-ban meg volt nyitva a közönség előtt, előzőleg Népparknak neveztek. Később rendezték el a sétányokat, a tavat és 1874-ben felavatták a Nyári Színházat is, amely ma az Állami Magyar Színháznak a székhelye.

A Korcsolya Pavilon (ma Chios vendéglő), a Kaszinó Épülete és a Szökőkút eklektikus stílusban épültek. 1989 után a park a „Simion Bărnuţiu” nevet kapta.

Ma, a Központi Park nagy népszerűségnek örvend. Mindenkinek, aki átmegy a küszöbén lehetősége van kikapcsolódni, felhasználva a park nyújtotta lehetőségek sokaságát. A növényzeten kívül, a szabadtéri berendezések,  éjszakai kosárlabda pálya, ingyenes fitness felszerelések, egy szökőkút amelyet padok vesznek körül, gyerekek számára berendezett park, vendéglő által. A parkban megtalálható néhány nevezetesség szobra is, mint Antonin Ciolan, George Coşbuc, Liviu Rebreanu, Octavian Goga, Sigismund Toduţă szobrai.

A kaszinó épülete és a tó a legfontosabb célpontok. Nyáron vízbiciklizni vagy csónakázni is lehet a tavon. A szökőkút mellett, nyáron, szimfonikus koncertek vannak és házasságkötéseket is szerveznek.

Website: www.facebook.com/ParculCentralCluj