Skip to content
Central Park Simion Bărnuțiu

Parcul Central „Simion Bărnuţiu”

Parcul Central, numit popular şi „Parcul Mare” este deschis publicului încă din anul 1830, numindu-se iniţial Parcul Poporului. Ulterior, au fost amenajate aleile, lacul şi a fost inaugurat, în anul 1874, Teatrul de Vară, astăzi sediul Teatrului Maghiar de Stat. După 1989, parcului i-a fost atribuită denumirea de Parcul Central „Simion Bărnuţiu”.

Toţi cei care îi trec pragul se pot recrea folosind multitudinea de posibilităţi pe care le oferă parcul. Amenajarea în aer liber oferă, pe lângă floră, teren de baschet cu nocturnă, aparate de fitness cu acces gratuit, o fântână arteziană înconjurată de bănci, parc special amenajat pentru copii și un restaurant. În parc se regăsesc și statuile unor personalităţi celebre precum Antonin Ciolan, George Coşbuc, Liviu Rebreanu, Octavian Goga, Sigismund Toduţă.

Printre atracțiile principale se află Clădirea Cazinoului şi lacul. Vara se pot face plimbări pe lac cu bărcuţe şi hidrobiciclete, iar pe lângă fântâna arteziană sunt organizate concerte de muzică simfonică şi se oficiază ceremonii de căsătorie civilă.

Fără îndoială, Parcul Central rămâne în continuare cel mai important loc de promenadă al clujenilor și gazda principală a celor mai importante evenimente din Cluj-Napoca: Untold, Jazz in the Park, Sports Festival, o parte din activitățile de la Zilele Clujului și altele.

Website: www.facebook.com/ParculCentralCluj