Skip to content
Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie -

Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie

Adresa: Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 1

Telefon: (004) 0264–405.300

E-mail: [email protected]

Web: www.muzee.ubbcluj.ro

Orar: Luni–Vineri: 10:00–14:00

În clădirea centrală a Universităţii Babeş-Bolyai se află Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie al Facultăţii de Biologie şi Geologie. Acesta deține o colecție de peste 50.000 obiecte fiind structurată în colecții tematice. Patrimoniul este compus din o parte a exponatelor din colecția Universității Francisc Iosif inaugurată în anul 1872 și eșantioane donate de profesori și studenții geologi. Din cele 50.000 de eșantioane, 30.000 sunt expuse permanent și sunt organizate tematic: 

    • Colecția taxonomică de paleontologie – urmarește evolutia vieții de-a lungul erelor geologice începand cu Paleozoicul (Carbonifer 354 Ma) si terminand cu Pleistocenul (1,81 Ma).
    • Colecția de tipuri – cea mai valoroasă colecție din cadrul muzeului, cuprinzând peste 200 de specii fosile (plante si animale) noi pentru știință.
    • Colecția de stratigrafie generală – cuprinde mai multe colecţii de fosile cu importanță stratigrafică și roci provenind din România sau din Europa.
    • Colecția Stratigrafică a Bazinului Transilvaniei.
    • Colecția în aer liber, situate în curtea interioară a Universității Babeș-Bolyai, cuprinde eșantioane mari, de roci eruptive, metamorfice si sedimentare si chiar fosile gigant (rudisti).