Skip to content

Parcul Etnografic Naţional ,,Romulus Vuia” [„Romulus Vuia” Országos Néprajzi Park]

A Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia” [„Romulus Vuia” Nemzeti Néprajzi Park] egy szabadtéri múzeum, mint a Muzeul Etnografic al Transilvaniei [Erdélyi Néprajzi Múzeum] egyik részlege, amely 1929. április 12.-én jött létre. Ezt a részleget „Romulus Vuia”-nak nevezték el, ezen park létrehozójának személyisége tiszteletére.

Az első szektor XVII-XX századi műszaki berendezéseket és paraszt műhelyeket foglal magába, amelyek a fa- és a fémfeldolgozást, az aranykitermelést, a gyapjúszövetek, az agyag, a kő feldolgozásának hagyományos technikáit szemléltetik, a gabonaőrlés technikáját és az étolaj kitermelését. A második szektor Erdély különböző néprajzilag megkülönböztethető területeire jellemző hagyományos háztartásokat foglal magába, a XVII-XX században készült épületeket, amelyek az összes szükséges háztartási eszközökkel fel vannak szerelve.

A Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia” [„Romulus Vuia” Nemzeti Néprajzi Parkban] őrzik az Erdélyben fából épült legszebb templomok közül a következő három fatemplomot: a Cizer [Csiszéri] Templomot, Sălaj [Szilágy] megye, amelyet 1773-ban Nicola Ursu (Horea) épített; a Chiraleş [Kirialesi] Templomot, Bistriţa-Năsăud [Beszterce-Naszód] megye, a XVII. századból és a Petrindu [Nagypetri] Templomot, Sălaj [Szilágy] megye, amely 1612-ből származik.

Tel: 0264-586.776

Email: [email protected]

Web: www.muzeul-etnografic.ro

Órarend: zerda-Vasárnap: 09: 00-16: 00. Hétfő, kedd: zárva.

Jegyárak felnőttek számára: 6 lej, Diákjegy: 3 lej