Skip to content

Turism balnear

Băile Cojocna oferă o zonă verde spațioasă, ideală pentru relaxare, cu piscine și peisaje naturale liniștitoare

Băile Cojocna

    Băile se află în estul comunei Cojocna, la 25 km de Cluj-Napoca. În zonă au existat vechi exploatări de sare. Deasupra ocnelor părăsite ale minelor de sare s-au format mai multe lacuri saline, iar apa acestora a dobândit proprietăţi terapeutice. Două dintre lacuri au fost transformate în băi, frecventate în timpul verii, iar în perioada iernii funcţionează un bazin acoperit cu apă sărată încălzită. În afară posibilităților de agrement oferite, băile sunt indicate pentru tratarea unor afecţiuni precum: boli ale aparatului locomotor, reumatismul cronic, boli ale sistemului nervos, boli ginecologice şi dermatoze cronice.

Băile Sărate Turda văzute de sus dezvăluie lacuri cu apă sărată, înconjurate de un peisaj natural spectaculos și facilități moderne

Băile Sărate Turda

    Lacurile sărate Turda s-au format pe un masiv de sare. În prezent, există mai multe lacuri sărate dintre care cele mai importante ar fi lacul  Roman şi lacul Durgău, datorită cărora în jurul anului 1840, au fost înfiinţate Băile Sărate Turda.

     În afara lacurilor, în vecinătatea ștrandului Roman se găsește o bază de tratament, care funcționează în toată perioada anului. Acesta pune în valoare proprietățile terapeutice ale băilor sărate prin tratamente pentru diverse afecțiuni precum: reumatism, sechele post-traumatice, afecţiuni ale sistemului nervos, tulburari de circulaţie periferica, afecţiuni respiratorii cronice, etc.

Parcul Balnear Toroc oferă piscine moderne, tobogane și zone de relaxare într-un peisaj natural, ideal pentru recreere

Parcul balnear Toroc

Parcul balnear inaugurat în 2010, pe o suprafaţă de 40.000 de mp, oferă numeroase activități de relaxare, indiferent de vârstă, printre care găsiți piscine, un lac, plajă, terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii, restaurante, terase și multe alte activități.

Stațiunea Beliș – Fântânele oferă peisaje montane impresionante, cu drumuri ce șerpuiesc printre păduri și dealuri pitorești

Stațiunea Beliș – Fântânele

  Staţiunea Beliș – Fântânele este o staţiune climaterică de interes local, fiind situată la o altitudine de cca. 1000 m, în comuna Râşca din judeţul Cluj, între Munţii Gilău şi Vlădeasa, pe malul Lacului Fântânele.

    Între anii 1970-1974, satele aflate pe valea Someşului Cald au fost strămutate, oamenii fiind nevoiţi sa îşi parăsească gospodăriile. În verile secetoase, atunci când debitul lacului este foarte mic, se pot observa ruinele bisericii din Giurcuţa de Jos.

Stațiunea Băișoara se află într-un peisaj montan spectaculos, înconjurată de dealuri și păduri ce oferă o atmosferă liniștitoare

Stațiunea Muntele Băișorii

    Staţiunea este situată la poalele Muntelui Mare din Munţii Apuseni, pe cursul râului Iara, la altitudini cuprinse între 1200-1400 m, oferind o privelişte largă şi un peisaj înconjurător deosebit.

    Staţiunea Muntele Băișorii poate fi vizitată în orice perioadă a anului, oferind posibilităţi de petrecere a timpului liber în toate anotimpurile. Iarna, cea mai mare atracţie a zonei o reprezintă pârtiile amenajate de schi şi de snowbording. În celelalte perioade ale anului, stațiunea este vizitată datorită frumuseţilor naturale pe care le oferă. Traseele marcate pot fi folosite pentru activităţi precum ciclism montan şi drumeţii.